luni, 9 august 2010

Codul divin al vietii..

        M-am apucat recent sa citesc aceasta carte``Codul divin al vietii`` scrisa de dr. Kazuo Murakami unul dintre geneticienii de varf din intreaga lume.
          Pana la el se spunea ca genele care trec de la o generati la alta sunt imutabile si ineluctibile. Dar studii recente arata ca mediul incojurator si alti factori externi pot modifica in mod cosiderabil felul in care functioneaza genele. Dr. Kazuo Murakami ofera o noua perspectiva: modul in care gandim poate activa genele pozitive latente si le poate dezactiva pe cele active. Cu alte cuvinte potentialul nostru se afla in gene. Mie una mi se pare corect... adica daca un copil se naste cu gena uciderii activa, prin educatie si mediul inconjurator propice el isi poate dezactiva aceata gena. Un copil care se naste cu aceasta gena dezactivata, datorita un copilariei traumatizante si datorita educatiei poate deveni un criminal.
         Dr. Kazuo Murakami realizeaza o certcetare care sa dovedeasca ipoteza ca fericirea, bucuria, inspiratia, recunostinta si rugaciunea pot activa gene benefice.El incearca sa faca asta studiind ADN-ul uman. 

         Este o carte care te face sa realizezi ce minunata masinarie suntem. Cu cata perfectiune si precizie am fost creati.
  • Existam doar pt. ca s-a intamplat sa fim alesi din 70 de trilioane de posibilitati.(combinatii de gene) 
  • Numai 5-10% din genele noastre functioneaza de fapt; nu se cunoaste ce fac restul in acest moment.
  • ADN-ul uman este alcatuit din 3 miliarte de `` litere chimice``..(adn-ul reprezinta combinatia a 4 baze chimice: adenina (A), timina(T), guanina(G), citozima(C).
  • Fiecare kg din greutatea unui om, este alcatuit dintr-un trilion de celule.
  • informatia continuta de gene, este echivalenta cu 3 miliarde de litere chimice, care dc. ar fi printate sub forma unei carti, ar umple 3 mii de volume, fiecare cu cate 1000 de pagini.

                     Recomand aceata carte pentru a vedea minunea creatiei.....

Un comentariu: